گام بعدی در بررسی امکان تحقق اجرای سیستم مدیریت انرژی، شناسایی دستاوردهایی است كه تا كنون حاصل شدهاست و همچین آموختههایی که میتوانند در مرحله بعدی توسعه و پیادهسازی سیستم مدیریت انرژی (EnMS) مورد استفاده قرار گیرند.
با فرض اینکه تمامی اقدامات طرحریزی در گامهای قبلی کامل شدهاند، قطعاً خروجی برنامه را میتوان به عنوان دستاورد مشخص نمود. به عنوان مثال در این مرحله، اقدامات زیر در سازمان انجام شده است.
- برقراری و ابلاغ تعهدات انرژی سازمان (خطمشی انرژی)
- تهیه یک تصویر جامع از وضعیت انرژی سازمان (بازنگری انرژی)
- تعیین شاخصهای عملکرد انرژی سازمان و ایجاد خط مبنا یا خطوط مبنا برای سنجش بهبودهای آتی
- تعیین استفادههای انرژی که در اولویت هستند. (استفادههای انرژی بارز)
- تنظیم اهداف كلان و خرد بهبود عملکرد انرژی و طرحریزی برای تعیین نحوه دستیابی به آنها
سایر دستاوردها را نیز در نظر بگیرید؛ به عنوان مثال اثرات مثبت بر روی اعضای تیم كه با مشاركتشان در تلاشهای روزانه حاصل میشود و آگاهسازی بهتر کارکنان در زمینه انرژی.
سهم خود را از این دستاوردها مشخص كرده و موفقیت سازمان را ارج بنهید. همچنین از این اطلاعات برای ارائه گزارش به مدیریت ارشد در جلسه بازنگری مدیریت در گام 3-4 استفاده کنید.
همچنین زمان آن فرا رسیده كه آنچه را تاکنون آموخته اید، به عنوان بخشی از ایجاد سیستم مدیریت انرژی شناسایی كرده و ثبت نمایید. چنانچه تغییراتی در رویكرد شما برای مدیریت فاز بعدی پیادهسازی سیستم مدیریت انرژی مورد نیاز است، این تغییرات را در نظر بگیرید. برخی از سوالات كلیدی برای تیم و مدیریت انرژی میتواند شامل موارد زیر باشد.
- در این مرحله از پیادهسازی سیستم مدیریت انرژی کار تا چه حد خوب انجام شده است؟
- در اولین مرحله از پیادهسازی سیستم مدیریت انرژی چه كارهایی به خوبی انجام نشده است؟
- آیا چالشهای غیر منتظرهای وجود دارد؟ اگر چنین است چگونه به آنها پرداخته میشود و آیا بر فعالیتهای سیستم تأثیرگذار بودهاست؟
- آیا هیچ مزیت پیش بینی نشده ای وجود دارد ؟
- آیا برای حرکت رو به جلو نیاز به انجام تغییراتی وجود دارد؟
از این اطلاعات استفاده کنید تا هرگونه تغییر مورد نیاز در تیم انرژی و رویکرد آن را اعمال نمایید.